На извънредна среща на собствениците на заведения вчера обсъдиха новите антиCOVID мерки

...
На извънредна среща на собствениците на заведения вчера обсъдиха новите антиCOVID мерки
Коментари Харесай

Заведенията: Бойкот на мерките, ако не важат за всички

На изключителна среща на притежателите на заведения вчера обсъдиха новите антиCOVID ограничения в София и беше взето единомислещо решение – протест на заповедта, ограничаваща работата им. От сектора взеха решение, че не престават работа протестно, а в случай че бъдат проверявани, са подготвени на митинги на жълтите павета. Причината за протеста е главно вечерният час, с който на процедура нощните заведения няма да могат да работят.

„ В нашето заведение всички са имунизирани от септември. Наше изследване сподели, че над 80% от личния състав в заведенията е имунизиран. В момента затварят единствения имунизиран бизнес ”, съобщи Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България пред Нова тв.

„ Две години стискахме зъби, само че никой различен не го правеше. Ние бяхме шведски модел с популистки затворени заведения, с цел да се каже, че нещо се прави ”, сподели още той.

По думите му съгласно статистиката ясно се вижда, че в шестте месеца предходната година, в които нощните заведения бяха затворени, са се заразили 3 пъти повече хора във възрастовата група 19-29 години, в сравнение с когато са били отворени.

„ Причината е, че когато затвориш нощните заведения, младежите стартират да се събират по изби. В нашите заведения ние сменяме въздуха на 10-15 минути, в мазето – никой не го сменя ”, разяснява Зумпалов.

„ Оттук насетне няма да съблюдаваме нито една мярка, която не се отнася с идентична мощ за всеки български жител, само че преди всичко са държавната администрация, лекарите и учителите. Това са хората, на които ние плащаме заплати и осигуровки и които би трябвало да дадат образец за това по какъв начин да се борим с пандемията ”, безапелационен бе той.

„ Не желаеме да клатим страната и да вършим ексцесии, а само да спрат да дискриминират единствено нашия бранш. Искаме зеленият документ да се отнася за всички сфери и да спрат да си измиват ръцете с нас ”, добави Евгени Зумпалов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР